Na Slovensku je aktuálne 137 prípadov ochorenia COVID-19

20.03.2020 Bratislava

Bratislava 20. marca (TASR) – Na Slovensku pribudlo v piatok 14 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 stúpol na 137. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

Na Slovensku pribudlo v piatok 14 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 stúpol na 137. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

V nemocnici na bratislavských Kramároch odhalili testy nový koronavírus u dvoch mužov z Bratislavy. Ďalší prípad sa zaznamenal v Národnom onkologickom ústave, muž z Malaciek mal kontakt s osobou z Rakúska.

Pozitívne testovaní boli muži z Humenného a Michaloviec a žena z Jakubovian sú v karanténe v Gabčíkove, kde prišli po návrate z Rakúska. Mužov z Moravských Lieskoviec a Považskej Bystrice diagnostikovali vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne.

Ženu zo Spišskej Belej diagnostikovali vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Prešove a muža, ktorý pricestoval z Paríža, diagnostikovali v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku. Dvom ženám a jednému mužovi potvrdili pozitívne testy na koronavírus v Univerzitnej nemocnici v Martine a muž z Hronoviec, ktorý bol v kontakte s ochorením COVID-19, bol diagnostikovaný vo Fakultnej nemocnici v Nitre.

"Negatívny výsledok na toto ochorenie ukázalo spolu doteraz 2670 testov," dodala Eliášová.
 
 
Bratislava  46
Martin  11
Košice  5
Nitra  5
Ružomberok  4
Žilina  4
Trenčín  4
Prešov  3
Trnava  3
Gabčíkovo  3
Budmerice  3
Kostolište  3
Nové Zámky  3
Dunajská Streda  3
Senec  3
Nové Mesto nad Váhom  2
Ilava  2
Giraltovce  2
Revúca  2
Svidník  2
Hviezdoslavov  1
Pezinok  1
Zvolen  1
Veľké Uherce  1
Rožňava  1
Sobrance  1
Liptovský Mikuláš  1
Spišská Nová Ves  1
Partizánske  1
Vysoká pri Morave  1
Bytča  1
Banská Štiavnica  1
Vráble  1
Skačany  1
Nedašovce  1
Lubina  1
Trenčianska Turná  1
Poprad  1
Štúrovo  1
Nová Dubnica  1
Hronovce  1
Moravské Lieskové  1
Považská Bystrica   1
Banská Bystrica  1
Spišská Belá  1

 

Z nemocníc prepustili siedmich pacientov, ktorých liečili na COVID-19

Bratislava 20. marca (TASR) – Z nemocníc prepustili už siedmich pacientov, ktorých liečili na ochorenie COVID-19. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

"Traja pacienti z Univerzitnej nemocnice Bratislava sú už prepustení, traja sú prepustení z Fakultnej nemocnice Trenčín a jeden prepustený pacient je z Banskej Bystrice," uviedla Eliášová. Dodala, že prepustení pacienti ešte dva týždne zostávajú z preventívnych dôvodov v domácej izolácii.
 
 

Vyberte región